valmennus

VALMENNUSRYHMÄT TUNTIRATSASTAJILLE

Valmennusryhmäläiset ratsastavat tallin hevosilla. Heillä ei ole omaa
hevosta. Valmennusryhmiä aloittaa joka syksy, niistä voi kysyä Sallalta tai
Alinalta.
Valmennusryhmään pääsy edellyttää innostusta ja motivaatiota. Halu
kehittyä ratsastajana on tärkeä. Vähäinen ikä ei ole este, valmennusryhmän nuorimmat ovat tällä hetkellä kahdeksanvuotiaita.
Ryhmään kuuluvan edellytetään ratsastavan vähitään kaksi tuntia viikossa. Valmennusryhmäläiset saavat kilpailla kotitallilla ja lähiseudulla
järjestettävissä kilpailuissa.

Jos haluat kilpailla, tärkeää on, että uskallat osallistua. Kilpaileminen ei kuitenkaan ole pakollista! Tärkeää on iloinen
mieli.

Syksyisin talli järjestää valmennusryhmäläisille koulutustilaisuuksia, joissa käydään läpi valmennusryhmäläiselle tärkeitä asioita, kuten
hevosen letittämistä ja nyppimistä.
Kuluja kilpailuista tulee ratsastajalle lähtömaksuista ja kyydeistä. Lisäksi talli perii hevosista vuokraa (katso hinnasto). Tallin kisahuopia, kuljetussuojia ym. saa lainata. Jokaisen lainaajan on ehdottomasti pestävä ja korjattava huovat käytön jälkeen ja palautettava siististi takaisin paikoilleen.

Kisakauden päätapahtumia ovat; Valtakunnalliset, Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailut ja Ratsastuskouluoppilaiden aluemestaruuskilpailut.

Jokaisella valmennusryhmäläisellä on huoltohevonen, jonka siistimisestä ja harjan nyppimisestä, varusteiden perusteellisesta puhdistamisesta ja tarkistuksesta hän vastaa. Nämä toimenpiteet huoltohevoselle tehdään suunnilleen kuukauden välein.
Tallin hevosten rokotuspäivämäärät aluekisoihin ilmoittautumista varten: rokotuspäivämäärät on merkitty Hippoksen Heppa- järjestelmään, josta tiedot välittyvät edelleen Kipaan, joten ratsastajan ei tarvitse enää kisoihin ilmoittautuessaan kirjoittaa rokotuspäivämäärää itse Kipaan.


VALMENNUSTA YKSITYISILLE KILPARATSASTAJILLE

Siilin Ratsastuskeskuksen opetus on hyvää.

Ratsastuksenopettaja Salla Salkola on arvostettu valmentaja; SRL on valinnut hänet vuoden 1995 ratsastuksenopettajaksi. Kouluratsastuksen kannatusyhdistys on palkinnut Sallan v. 2009 Vuoden valmentajana sekä Salla on saanut Siilinjärven kunnalta Vuoden valmentajan palkinnon v. 2010.

Ratsastajien ja hevosten valmennuksen korkeasta tasosta kertoo Ratsastuskeskuksen oppilaiden menestys. Tallin yksityiset voivat osallistua Sallan tai Alinan tunneille sopimuksen mukaan. Siilin Ratsastuskeskus antaa huippuvalmennusta kilparatsastuksesta kiinnostuneille kuin myös omaksi ilokseen ratsastaville.

Siilin Ratsastuskeskuksessa käy myös vierailevia valmentajia, niin este- kuin kouluratsastuksenkin huippuopettajia. Ratsastajat voivat osallistua valmennukseen joko omalla tai tallin hevosella.